У обрядовій Куті кожна складова має глибоке значення: мак - це зорі на небі, молодість; пшениця - як зерно, щороку оживає, тому є символом вічності, продовження роду, а мед — символ вічного щастя і здоров'я; горіхи - багатство, плодовитість; ізюм - життя та любов, боже провидіння.
Рецепт приготування куті:
Продукти
- Пшениця - 1 стакан, Сіль - 0,5 ч. ложки
- Мигдаль - 50 г
- Волоський горіх - 50 г
- Родзинки - 50-100 г
- Мак - 50 г
- Узвар - 1 склянка
- Мед (за бажанням) - 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування
1
Як приготувати пшеничну кутю:
Пшеницю промити, залити водою так, щоб рівень води був на 1,5 см вище рівня пшениці. Довести до кипіння, посолити і варити на маленькому вогні до м'якості. Я купую спеціально оброблену пшеницю, її потрібно варити 40-50 хвилин. Звичайну пшеницю потрібно варити приблизно 3 години. Потрібно стежити, щоб не википіла вся вода. При необхідності її потрібно додавати.
Пшеницю промити, залити водою так, щоб рівень води був на 1,5 см вище рівня пшениці. Довести до кипіння, посолити і варити на маленькому вогні до м'якості. Я купую спеціально оброблену пшеницю, її потрібно варити 40-50 хвилин. Звичайну пшеницю потрібно варити приблизно 3 години. Потрібно стежити, щоб не википіла вся вода. При необхідності її потрібно додавати.
Немає коментарів:
Дописати коментар