неділя, 4 травня 2014 р.

Пампушки

Пампушка (пампух) — невелика булочка, кругла, пишна виготовлена із дріжджового тіста з житнього, пшеничного, гречаного чи змішаного пшенично-гречаного борошна, а також з солодкою начинкою, ягодами, маковою (або з варенням), посипані цукровою пудрою.
Пампушки в Україні готували до свят, у неділю, на поминальний обід (Полісся, Північне Поділля) до борщу чи юшки, часто затовкуючи їх часником, а житні пампушки й на щодень.В Німеччині, Скандинавії та західній Європі пампушки відомі як берлінер (берлінчики) і продаються в майже кожній німецькій пекарні чи магазині солодощів. В Польщі готують свої пампушки, які називають пончками (pączki).
Рецепт українських пампушок:

Інгредієнти:

Тісто:
сметана (18% жирності)
250 г
вода
100 г
дріжджі сухі
10 г
цукор
10 г
сіль
10 г
олія
30 г
борошно
500 г
яйця курячі
1 шт.
жовтки яєчні
1 шт.
Часниковий соус:
часник (почистити і натерети на тертці)
1 шт.
олія
50 г
петрушка
20 г
вода
100 г
сіль
перець чорний мелений
Розраховано на 20 порцій
Приготування:
Розвести сметану теплою водою, додати олію і погріти до 30 ℃.
Додати дріжджі, яйце, цукор, сіль і добре розмішати, поступово додаючи борошно, замісити м'яке і не липнуче до рук тісто. Змастити миску олією, помістити в неї тісто і закрити миску харчовою плівкою або помістити в пакет. Поставити на 40 хвилин у тепле місце.
Тісто, що підійшло, обім'яти.
Розділити на 20 частин і сформувати пампушки.
Помістити пампушки на деко, застелене пекарським папером.
Поставити на расстойку хвилин на 15-20 в тепле місце.
Потім змастити жовтком і випікати при 190 ℃ 25 хв. до золотаво-коричневого кольору.
Готові пампушки накрити рушником і дати їм відпочити.
Соус:
Змішати всі інгредієнти і дати соусу настоятися 20-30 хв.
Покрити пампушки соусом і сервірувати до борщу або свекольника.
Пампушки с чесноком из моего любимого теста
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар